سفارش تبلیغ
صبا ویژن

وبلاگ آموزشی

اموزش نگهداری و تمیز کردن ماشین لباسشویی

برای جلوگیری از هرگونه آسیب به ماشین لباسشویی و یا لباس‌ها، صرف نظر از آنکه لباسشویی خود را جدیداً خریداری کرده‌اید و یا دستگاه مورد اعتمادی است که سال‌ها برایتان به‌خوبی کار کرده، نیاز است آن را به‌درستی حفظ و مراقبت کنید. در این مقاله نکاتی جهت پاک‌سازی درست ماشین لباس‌ شویی و همچنین نکاتی که بهتر است از آن‌ها پرهیز شود را گرد هم آورده‌ایم.

این شما و این راه‌های درست و اشتباه تمیز کردن ماشین لباسشویی:

چطور یک لباسشویی درب از بالا را تمیز نماییم؟

گام اول: پس از آنکه لباس‌ها را از درون دستگاه خارج کرده‌اید، درب آن را باز گذاشته و اجازه دهید مادامی که از آن استفاده نمی‌شود، به‌خوبی خشک گردد. این کار از رشد کپک و قارچ درون ماشین لباسشویی جلوگیری می‌کند.

گام دوم: از یک پارچه‌ی مرطوب و مقدار کمی صابون مایع ضد باکتری جهت تمیز کردن داخل دستگاه استفاده کنید.

گام سوم: هرگونه آلودگی، لکه و چرک را به کمک یک پارچه‌ی مرطوب و یک صابون ملایم از روی سطح خارجی دستگاه و اطراف درب آن بزدایید.

نکات نگهداری از دستگاه: هر 5 سال یک ‌بار شیلنگ‌های تخلیه را تعویض کنید. یک ایده‌ی خوب، چسباندن برچسب تاریخ تعویض بر روی شیلنگ است. تکه کوچکی از چسب نواری را روی شیلنگ چسبانده و تاریخ آخرین تعویض را با ماژیک روی آن بنویسید. همچنین می‌توانید ماهی یک بار با استفاده از پودر رخت‌شویی، دستگاه خود را تمیز و تازه کنید. برای اخذ اطلاعات و راهنمایی‌های بیشتر در زمینه‌ی پاک‌سازی و نگهداری، به دفترچه‌ی راهنمای ماشین لباسشویی مراجعه نمایید.

از انجام این کار پرهیز کنید: بهترین اقدام ممکن، پرهیز از پاک‌کننده‌های سنگین به‌ویژه شوینده‌های حاوی آمونیاک است. همچنین می‌بایست از هر گونه موادی که بیش از حد خاصیت سایشی دارند، مانند پاک ‌کننده‌های شن دار یا پدهای صیقلی دوری جست. پاک ‌کننده‌های قوی می‌توانند به دستگاه آسیب برسانند. برای کسانی که ترجیح می‌دهند از یک پاک‌ کننده سبک‌تر استفاده نمایید، سرکه انتخاب مناسبی است. گرچه این ماده نیز گاهی مشکلاتی به وجود می‌آورد؛ بنابراین بهتر است در مصرف آن جوانب احتیاط رعایت شود.

چطور یک ماشین لباسشویی درب از جلو یا ماشین‌های لباسشویی با بازدهی بالا (HE) را تمیز نماییم؟

گام اول: پس از خارج کردن لباس‌ها از ماشین لباس شویی درب از جلو، درب آن را نیمه باز رها کرده و اجازه دهید زمانی که از آن استفاده نمی‌شود، در مجاورت هوای آزاد به‌طور کامل خشک گردد. این کار از رشد کپک و قارچ درون ماشین لباسشویی جلوگیری می‌کند.

گام دوم: درب ماشین را با استفاده از یک پارچه مرطوب زدوده و تمیز نمایید. در این مرحله می‌توان از مقدار کمی سرکه یا وایتکس رقیق شده استفاده کرد. البته توجه داشته باشید که نسبت مواد سفید ‌کننده به آب باید 1 به 10 باشد؛ به این ترتیب تمامی لکه‌ها را بزدایید.

گام سوم: واشر درب را تمیز کنید. داخل آن را به‌آرامی باز کرده و وجود هرگونه اشیاء خارجی را بررسی نمایید. اگر در این قسمت ذرات آلوده وجود داشت، آن را به‌خوبی پاک کنید. پس از آن، وجود هرگونه لکه و یا توده‌ی آلودگی را بررسی کنید. توجه داشته باشید که بسیاری از واشرهای لاستیکی، یک لایه‌ی داخلی و یک لایه‌ی خارجی دارند؛ از آنجا که توده‌ی مو، غبار و اشیاء خارجی به‌راحتی در مناطق بسیاری گیر می‌کنند، هر دو بخش را به‌خوبی تمیز نمایید.

همچنین می‌توانید با استفاده از یک دستمال مخصوص ماشین لباسشویی و یا محلول ترکیبی سفید کننده و آب که به نسبت ¾ فنجان سفید کننده و 3 لیتر آب مخلوط شده‌اند، تمامی لکه‌ها و کثیفی‌های دستگاه را به‌خوبی بزدایید. اطمینان حاصل کنید که هر گونه اثر باقی‌مانده از محلول سفید کننده را با یک پارچه مرطوب پاک می‌کنید. در نهایت، اجازه دهید دستگاه به مدت یک الی دو ساعت با درب باز در مجاورت هوای آزاد به‌طور کامل خشک شود.

گام چهارم: محفظه‌ی پودر رخت‌شویی را به‌خوبی تمیز و پاک‌سازی کنید. قطعات آن را از هم جدا کرده و در صورت لزوم آن را به مدت 20 دقیقه در مخلوط آب گرم و صابون ملایم خیس کنید.

گام پنجم: درون مخزن ماشین لباسشویی را تمیز کنید. اکثر لباسشویی‌های با بازدهی بالا (HE) دارای «چرخه شست‌و‌شو» و یا «چرخه‌ی شست‌وشو با قرص شوینده» هستند. برای اجرای چرخه شست‌وشو، ¼ فنجان سفید کننده را در ورودی مخصوص آن ریخته و دستگاه را با مخزن خالی روشن نمایید. برای شست‌وشو با قرص شوینده، یک قرص جرم‌گیر ماشین لباسشویی را مستقیماً درون مخزن قرار داده و دستگاه را پس از تنظیم روی حالت «شست‌وشو با قرص شوینده» روشن کنید. اگر تمایلی به استفاده از قرص شوینده ندارید، نگران نباشید؛ راه‌های متعددی برای تمیز کردن یک ماشین لباس شویی وجود دارد، از جمله استفاده از پودر مخصوص نظافت ماشین لباسشویی.

نکات نگهداری: برای لباسشویی‌های با بازدهی بالا، بهتر است از پاک ‌کننده‌های مخصوص همین نوع لباسشویی استفاده کرده و همچنین از مصرف زیاد این مواد پرهیز نمود؛ این شوینده‌ها خود می‌توانند به جرم دستگاه منجر گردند. در نهایت، گاهاً از آب گرم و داغ برای شست‌وشو استفاده نمایید؛ آب گرم می‌تواند در از بین بردن لکه‌ها و جرم ناشی از مواد شوینده مؤثر عمل کند. به خاطر داشته باشید که حتی یک نظافت ساده پس از هر بار شست‌وشو، در پاکیزگی لباس‌ها نقش بسیار مؤثری خواهد داشت.

از انجام این کار پرهیز کنید: برخی از صاحبان ماشین لباسشویی با بازدهی بالا، تنها از یک چرخه‌ی شست‌وشو استفاده کرده و گام‌های دیگر را نادیده می‌گیرند؛ در حالی که بهتر است لباسشویی خود را پس از هر 30 بار شستشو، به‌طور کامل تمیز کرده و تمام مراحل فوق را دنبال کنیم تا از عدم وجود هرگونه کثیفی و دوده در سایر قسمت‌های دستگاه مطمئن شویم. ماشین لباسشویی را به کمک یک دستمال مرطوب به‌راحتی پاک نمایید؛ به این ترتیب در کنار عملکرد بهتر دستگاه، لباس‌های پاکیزه‌تری نیز خواهید داشت.

چطور یک ماشین لباس شویی خود تمیز شونده یا هوشمند را تمیز کنیم؟

گام اول: صفحه‌ی کنترل دستگاه را با یک پارچه مرطوب پاک کنید.

گام دوم: آیا شیلنگ آب ماشین لباسشویی شما فیلتر دارد؟ اگر چنین است، به یاد داشته باشید که یک یا دو بار در سال آن را پاک کنید. برای انجام این کار، فیلتر را در آب خیس کنید تا تمیز شود؛ به طوری که بست شیلنگ نیز در زیر آب قرار گیرد. سپس اجازه دهید تا فیلتر در زیر سایه به‌طور کامل خشک شود.

گام سوم: محفظه‌ی پودر رخت‌شویی را به‌خوبی تمیز کنید؛ سپس قطعات را در آب گرم بشویید تا هر گونه آثاری از مواد پاک ‌کننده و سایر محصولات شوینده از بین برود. سپس منافذ محفظه را به وسیله‌ی مسواک، از هر گونه مواد باقیمانده پاک کنید. در نهایت، برای زدودن لکه‌های بزرگ‌تر از بخش داخلی محفظه، یک پارچه‌ی مرطوب روی آن بکشید.

گام چهارم: چرخه‌ی خود تمیز کنندگی را اجرا نمایید. برخی از این چرخه‌ها، همانند آنچه در برخی از لباسشویی‌های برند سامسونگ می‌بینیم، زمانی که لباسشویی نیاز به نظافت داشته را با روشن کردن یک چراغ هشدار اعلام می‌نمایند. این چرخه در هر زمانی قابل اجرا است. دستورالعمل را به‌دقت خوانده تا نحوه‌ی استفاده از حالت شست‌وشو را به‌خوبی بیاموزید. این چرخه‌ها معمولاً برای کار بدون عامل شوینده طراحی شده‌اند، بنابراین قبل از آغاز آن، چیزی به لباسشویی اضافه نکنید.

نکات نگهداری: بدنه‌ی استیل و ضد زنگ دستگاه را به کمک پاک ‌کننده‌های مخصوص این جنس بدنه و یا سرکه به‌خوبی بزدایید. حین تمیز کردن استیل ضد زنگ، بهتر است آن را در جهت خطوط استیل پاک کنیم؛ همچنین برای رهایی از شر آثار انگشت روی بدنه استیل، می‌توان از کمی الکل استفاده کرد. اگر اطراف درب بیرونی دستگاه، از جنس فلز براق است، می‌توان این سطح را با استفاده از مقدار کمی محلول سورن شیمی و یک پارچه نرم، تمیز و مرطوب به‌خوبی جلا داد.

از انجام این کار پرهیز کنید: حین نظافت صفحه‌ی کنترل دستگاه، از پاک‌ کننده‌های قوی و ساینده استفاده نکنید و از به ‌کارگیری مواد سفید کننده بر روی استیل ضد زنگ جداً خودداری نمایید. علاوه بر آن، زمانی که لباسی در مخزن لباسشویی وجود دارد، از اجرای چرخه خود تمیز کنندگی پرهیز کنید.

 

منبع: چطورپدیا